En väldigt söt chessecake, men helt ok i små mängder.

För 10-12 personer.

Ingredienser

Botten:
1 pkt (185 g) bondkakor eller digestivekex
50 g smör eller margarin

Fyllning:
4 gelatinblad + 1 msk kokande vatten (eller 1 msk gelatinpulver och 1/2 dl vatten)
250 g Fazer Ögon Mörk Choklad
200 g Philadelfiaost
3/4 dl socker
1 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
2 äggulor
2 äggvitor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde

Gör så här

Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker

och gulor med färskosten. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad.

Tips!
Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Fazer Ögon Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).