6 pers

300 g skalade räkor

1 stor rödlök

1 1/2 dl torrt mousserande vin

200 g färskost av philadelphiatyp

2 stora mogna avokador

1/2 vitlöksklyfta

1 tsk + 1 tsk limejuice

1 burk svart kaviar

salt, vitpeppar

Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort. Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål och ställ i kylen. Dela kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och 1 tsk limejuice. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna med 1 tsk limejuice. Fördela avokadoröran i 6 glas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Toppa varje glas med kaviar. Om man vill, dekorera med en dillkvist och en limeklyfta.