Ett recept som jag hittade hos Malins Diner. Hon hade själv hittat det hos Leila. En kanongod kaka som vart med beröm godkänt hos alla och kommer defenitivt göras igen.


Saffranskaka
3 st ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1 msk rom
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smör och kokosflingor till formen
Florsocker till pudring av kakan

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och pudra över florsocker vid servering.

Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.