Ett recept från Må Bra. Jag “gräddade” till såsen lite, men en kanonbas att arbeta med.

2 portioner

150 g potatis, gärna mjölig sort
100 g broccolibuketter
50 g pepparrotsost, typ Cantandou
salt och peppar
75 g haricots verts
2 skivor parmaskinka
2 mindre tomater
2 rödingfiléer a 150 g

Sås
1 dl torrt vitt vin
1 tsk finhackad schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk majsstärkelse
1 tsk smör

Sätt ugnen på 250 grader. Koka potatisen 5 minuter och låt sedan broccolin koka med i ca 10 minuter till. Häll av vattnet och mixa slätt tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset på 2 ekplankor. Koka bönorna ca 5 minuter. Dela parmaskinkan längsmed och vira runt bönorna till 4 paket och lägg dem och tomaterna på plankan. Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem på plankorna med köttsidan upp. Baka högt upp i ugnen ca 10 minuter tills fisken är nästan genombakad. Vispa ihop vinet med lök, fond, senap och majsstärkelse. Låt sjuda i 5 minuter. Sila bort löken och vispa ner smöret. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Häll såsen på den färdiga fisken och servera genast.

Jag hade inga plankor utan gjorde det på en plåt för att sedan servera på tallrikar, det gick jättebra.