600 g färs av vilt eller oxe
1/2 dl grädde
2 ägg
2 msk ströbröd
1/2 tsk svartpeppar

Fyllning
2 liter svamp
1 liten finhackad gul lök
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl finhackad persilja

Blanda grädde och ägg i en bunke. Rör ned ströbröd. Låt svälla i 5 minuter. Blanda varsamt ner färs salt och peppar.

Fyllning
Stek svamp och lök i smör med salt och peppar till vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.

Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på bakplåtspapper på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen på en djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68 grader, ca 35 minuter.