1 1/2 kg Kamben
2 klyftade gula lökar
Salt enligt beskrivning

Honungsglaze

1/2 dl flytande honung
2 msk tomatpure
3 msk japansk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk finriven ingefära
1 finhackad röd chili
finrivet skal av en apelsin enbart det orangea eller en skvätt apelsinjos

Lägg kambenen och lök i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med 1 1/2 msk salt per liter vatten. Låt småkoka i 30 minuter.

Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp kambenen och lägg på en ugnsplåt.
Blanda alla ingredienser till glazen. Pensla kambenen runtom. Grillla i mitten av ugnen tills köttet har fått en fin grillyta, ca 30 minuter. Pensla flera gånger medans ribbsen är i ugnen. Vänd kambenen de sista 10 minuterna så det blir en grill yta på andra sidan också.