Ett recept från mersmak som jag gjort om lite.

6 portioner

3 dl svart råris
2 knippen sparris
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
2 dl majs
3 msk olivolja
1 finhackad rödlök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
25 g smör
80 g finriven parmesan

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparris och skär i 1 cm tjocka bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen i några minuter. Salta och peppra. Sparrisen skall få färg men fortfarande vara krispig. Lägg åt sidan. Stek majsen i samma panna tills de är gyllene. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 8 min. Rör ner riset i buljongen. Låt nästan all vätska koka in på låg temp. Tillsätt smör och parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar. Vänd ner det mesta av sparrisen och majs. Häll upp på ett serveringsfat och toppa med resterande sparris.